Këshilla nga FatmaRrela

Këshilla nga FatmaRrela: Kimikatet që nuk duhet të përdorni në flokët tuaj…

Silikonet jane ingrediente sintetike qe vendosin le te themi nje shtrese plastike ne floket tuaj duke i dhene shkelqim flokut tuaj dhe ndjesine e freskise por nga ana tjeter kjo shtrese nuk lejon depertimin e ujit apo produkteve gte tjera qe ushqejne flokun dhe stimuljne pastrimin dhe rritjen e tij. Cyclopentasiloxane dhe Cyclotetrasiloxane jane dy lloj silikonesh problematike.

Parabeni mund te shkaktoje iriitim te lekures, skalp te hidratuar dhe madje mund te gjeneroje dhe ne humbje te flokut. ai eshte lidhur dhe me semundjen e kancerit ndaj dhe jane te ndaluar ne Europe.
Sulfatet jane ne kuptim te drejte detergjente. Te japin pershtypjen e fuqise pastruese duke krijuar flluska dhe shkume por ne te vertete predispozojne keputjen e flokut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *